Zavřít

K dobrému pití patří i dobré jídlo

Článek napsal: Wladass | Publikováno 14 dubna, 2021 | Aktualizováno: 4 října, 2021 | Publikováno v kategorii: Alkohol a jídlo

K vychutnání kvalitního pití odjakživa patřilo i dobré jídlo.

To, co jíte před požitím alkoholu, může mít obrovský dopad na to, jak se cítíte na konci noci – a následující ráno.

Ve skutečnosti může výběr správných potravin před tím, než si dopřejete alkoholický nápoj nebo dva, pomoci kontrolovat hlad, vyvážit elektrolyty a snížit některé nepříznivé účinky spojené s alkoholem.

Naopak výběr jiných špatných potravin může nakonec způsobit nadýmání, dehydrataci, pálení žáhy a zažívací potíže.

Vyzkoušejte sušenou šunku

Vhodným doplňkem ke konzumaci alkoholu je bezesporu i kvalitní maso. O to víc, pokud se jedná opravdu o kvalitní sušenou šunku, která je dnes dostupná na řadě českých internetových obchodech.

Velice široký výběr šunky Jamón mají i na internetovém obchodu edelikatesy.cz a k šunce Jamón uvádějí:

Jamón Ibérico a Jamón Serrano jsou sušené vepřové šunky Jamón Serrano je šunka z bílého vepře zatímco Jamón Ibérico je šunka z černého polodivokého prasata, která je charakteristická černým kopýtkem (pata nagra). Jamón Ibérico de Bellota jse považována za nejlepší šunku na světě díky speciální genetice prasat, životu ve volném výběhu i kvalitní stravě na bázi žaludů a bylinek. Nejvyhlášenější výrobce Jamónu Ibérico je rodinná farma Joselito. 

Potraviny, kterým je třeba se vyvarovat před požitím alkoholu

Mějte na paměti, kterým potravinám se před konzumací alkoholu vyhnout, je to stejně důležité, jako výběr výživných potravin, které byste měli jíst před večerem.

V některých případech může alkohol vyvolat příznaky gastroezofageální refluxní choroby (GERD), což je stav charakterizovaný pálením žáhy, nevolností a říháním.

Pokud máte GERD, nebo máte sklon k zažívacím potížím, možná se budete chtít před pitím vyhnout dalším spouštěčům, jako jsou kořeněná jídla, čokoláda, sycené nápoje a kofein.

A co víc, slaná jídla, jako jsou bramborové lupínky, preclíky a krekry, mohou způsobit nadýmání a hromadění tekutin, zejména při spárování s alkoholem .

Nakonec nezapomeňte přeskočit rafinované sacharidy a sladká jídla a nápoje, bílý chléb, těstoviny, sladkosti a limonády. Co jsou to sacharidy se dozvíte z webu 4health.cz

Tyto potraviny a nápoje jsou nejen rychlejší na trávení, ale mohou také způsobit kolísání hladiny cukru v krvi, což zvyšuje riziko přejídání se později v noci.

Kromě toho zůstaňte hydratováni tím, že budete přes noc usrkávat čistou vodu, abyste snížili pravděpodobnost příznaků kocoviny ráno.

Sečteno a podtrženo

Výběr správných potravin před požitím alkoholu je neuvěřitelně důležitý.

Některá jídla mohou vyvolat zažívací potíže, nadýmání a pálení žáhy a zároveň zvyšovat riziko zvýšené chuti a hlad.

Mezitím mohou ostatní potraviny nejen zmírnit některé z negativních účinků alkoholu, ale mohou také ovlivnit to, jak se cítíte příští ráno, a zároveň chrání vaše dlouhodobé zdraví. Vhodná volba potravin a pití, může mít vliv i na hubnutí.

Buďte první, kdo přidá komentář.

Jméno
Email
Váš komentář